Rus heyet, S-400 için Türkiye'ye geliyor

Temmuz ayının ilk yarısında Türkiye'ye getirilecek olan S-400'lerin kurulumu için 10 kişilik bir Rus heyetin Cuma günü Türkiye'ye geleceği belirtildi

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400'lerin temmuz ayının ilk yarısında geleceğini söyledi. Sistemin kurulumu için ise, önce yaklaşık 10 kişilik Rus teknik heyeti Türkiye'ye gelecek. Rus heyet cuma akşamı Türkiye'de olacak.

RUS HEYETİ YERİNDE LOJİSTİK İNCELEME YAPACAK

Habertürk'ün haberine göre, Moskova'dan gelecek heyet yerinde incelemelerde bulunacak. S-400'lerin konuşlanacağı yerde gözlem yapacak. Lojistik açıdan bir değerlendirme raporu hazırlanacak. Rus heyetin yapacağı inceleme S-400'ler gelmeden önce artık son tespit ve inceleme niteliği taşıyacak.

RUS TEKNİK EKİPLERİ TÜRKİYE'DE KALACAK

S-400'ler kurulduktan sonra da Ruslar Türkiye'de kalmaya devam edecek. Sistem birlikte kullanılacak. Öte yandan S-400 eğitimi için Rusya'ya giden Türk personelin eğitimi de devam ediyor. Eğitimini tamamlayıp Türkiye'ye dönen gruplar S-400'lerin kullanımında aktif rol alacak. Ancak Türk personelin eğitimi kısa sürede tamamlanmayacak. Yeni eğitim grupları uzun bir süre daha Rusya'ya gitmeye devam edecek.

ulusal.com.tr

Akar: Doğu Akdeniz'de haklarımızdan taviz verilmeyecek Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan ile görüştü Gündem Son dakika haberleri... Milli Savunma Bakanı Akar'dan NATO ve F-35 açıklaması Gündem "F-35'i almayalım" sesi güçleniyor Gündem