Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na 'suikast' uyarısı

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Ortaköy’de yaşanan terör saldırısından kısa bir süre önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast ihbarlarının arttığı yönünde bilgi verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, acil boyuttaki ihbarlar nedeniyle zaman kaybedilmemesi için yüz yüze görüşme beklenmeden telefonla bilgilendirildi. Yıldırım’ın MHP lideri Devlet Bahçeli’yi de aradığı belirtiliyor.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast uyarısı yaptı.

Yıldırım’ın, Ortaköy’de yaşanan terör saldırısından kısa bir süre önce Kılıçdaroğlu’na suikast ihbarlarının arttığı yönünde bilgi verdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, acil boyuttaki ihbarlar nedeniyle zaman kaybedilmemesi için yüz yüze görüşme beklenmeden telefonla bilgilendirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'na saldırı ve suikast uyarısı yılın son günlerinde geldi.

Suikastın, özellikle ana muhalefet lideri ve diğer muhalefet liderlerine yönelik olacağı iletildi.

Çok gizli tutulan uyarının bizzat Başbakan Binali Yıldırım'dan geldiği ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de aynı yönde bilgilendirilmiş olabileceği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu'na ihbarların ciddi olduğu, bu çerçevede zırhlı araç tahsis edileceği bilgisi de verildi. Ancak Kılıçdaroğlu'nun halen zırhlı aracı kullanmaya başlamadığı öğrenildi.

Yıldırım’ın Kılıçdaroğlu’na suikast uyarısı 1977 yılında yaşanan benzer bir uyarıyı hafızalara getirdi.

Tam 40 yıl önce 2 Haziran 1977’de, Başbakan Demirel’in, CHP Genel Başkanı Ecevit’e taksim mitingine katılmaması, kendisine suikast yapılabileceği uyarısında bulunmuştu.

Demirel’in uyarısını “Eşimle ben orada olacağız” diyerek yanıtlayan Ecevit, suikast ihbarlarına rağmen mitinge katılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Barbaros Şansal'a uçaktan inerken saldırı Gündem Tüp gaz satış merkezlerine kamera zorunluluğu Gündem Kargolara terör takibi gelecek! Gündem Reina'ya saldıran teröristin eşinin ifadesi ortaya çıktı Gündem