Paketten Sevr çıktı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, demokratikleşme paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

ADD Şube Başkanı İbrahim Daş, Yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının Daha Çok Önem Kazandığını Belirterek Tüm Yurttaşlara Bayrama Sahip Çıkma Çağırdı

Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Daş, demokratikleşme paketinin açıklanmasıyla tehlikeli günler yaşandığına dikkat çekti. AKP Hükümetinin yeni anayasa çalışmaları tıkanınca açılım paketini açıklamaya başladığını söyleyen Daş, pakette ABD, AB ve terör örgütlerinin taleplerini içeren ve büyük bir kısmının uygulandığı kararların yer aldığını belirtti. Yaşanılan gelişmelerle birlikte yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın daha da önem kazandığını vurgulayan Daş, herkesi Cumhuriyet Bayramına sahip çıkmaya çağırdı.

Ulusu ve Milleti Parçalamak İçin Yurtseverler Tutuklandı

AKP Hükümeti ve çevresinin 'eğer Ergenekon davası açılmasaydı açılımı başlatamazdık' dediklerini hatırlatan Daş, cumhuriyetin ve ulusun etnik, dinsel ve dilsel yapıda parçalanmasının önünde en büyük engelin yurtseverler olduğunu ifade etti. Açılım dediklerinin de yeni anayasa çalışması olduğunu kaydeden Daş, ulusu ve yurdu ayrıştıracak olan bu bölünme anayasasının yürütülen mücadeleler sonucunda yapılamadığını söyledi.

Sevr'de Ne Varsa Pakette de O var

Esas tehlikenin ayrışmak ve parçalanmak olacağına dikkat çeken Daş, Lozan'da emperyalizmin İsmet Paşa'ya dayattığı tüm başlıkların demokratikleşme adı altında ortaya sürüldüğünü belirtti. Bu gerçeğin tüm halka anlatılmasının tarihsel bir görev olduğunu söyleyen Daş, "Gelin Sevr'i nasıl yırtıp attıysak BOP'u ve yerli işbirlikçilerinin yıkıcı, bölücü çalışmalarını da yırtıp atalım. İstiklal Savaşı'nda şehit ve gazi olan atalarımıza karşı borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz. Bu karanlık günlerden çıkmaya gücümüz vardır. Tam bağımsız Türkiye'yi tekrar inşa edebiliriz yeter ki el ele verelim" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Bayramı Şimdi Daha Önemli

Bütün bu yaşanılan gelişmelerin ışığında yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının daha büyük önem taşıdığını ifade eden Daş, Antalya'da ki parti, sendika, oda, dernek ve vakıfların oluşturduğu 'Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu' olarak Büyükşehir Belediyesince düzenlenecek olan Fener Alayı ve konser etkinliklerini desteklediklerini bildirdi. Daş, tüm Antalyalıları birlik ve beraberlik içinde bayrama sahip çıkmaya çağırdı.

Haber - Fotoğraf: Devrim Dönmez / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplanıyor Gündem İşte Abdullah Cömert'i vuran akrep aracının plakası Gündem Meteoroloji uyardı! Gündem Bahriye Üçok'u anıyoruz Gündem