Polonezköy Tabiat Parkı'nda yangın çıktı

İstanbul Beykoz'daki Polonezköy Tabiat Parkı'nda yangın çıktı. 3 saat süren mücadelenin ardından güçlükle kontrol altına alınan yangının çıkış nedeni bilinmiyor.

Abone ol

İstanbul Anadolu yakasında Polonezköy Tabiat Parkı'nın da içinde olduğu ormanlık alanda yangın çıktı. Yanıgının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

Akşam saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Hızla yayılan yangına müdahale için Beykoz, Kavacık ve Çavuşbaşı itfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazözler sevk edildi.

Sarp arazide çıkan yangına ulaşmakta güçlük çeken itfaiye ekipleri, ormanlık alanda yaklaşık 3 kilometre yürümek zorunda kaldı.

Yangının çıktığı alana giden bir yol olmadığı için ekipler yangına ulaşamayınca müdahale iyice gecikti. Devreye kepçeler girdi, araçlara yol açıldı. Ekipler ise müdahaleyi geciktirmemek için kürekler ile alana girdi.

Havanın kararması nedeniyle alevlere helikopterle müdahale edilemedi. İtfaiye ekipleri 3 saat süren çalışmanın ardından alevleri kontrol altına aldı.

Rıza Türkmendağ "Erdoğan'a hakaret"ten hakim karşısına çıktı Yurt Bursa'da Roma'ya ait lahit bulundu Yurt Kedilere işkence davasında karar açıklandı Yurt Ankara’da korkutan kaza: 3 yaralı Yurt