ABD'den soğuk savaş hamlesi

Malezya uçağının düşürülmesinin ardındaki sır perdesini aralayacak önemli bir iddia gündeme geldi. Aydınlık Gazetesi'nden Hasan Bögün, Amerika'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gözdağı verdiğini yazdı. İddiaya göre, Malezya uçağının hemen gerisinde, BRICS zirvesinden dönen Putin'in uçağı uçuyordu.

Abone ol

4 gün önce Ukrayna-Rusya sınırında düşen ve 295 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasıyla ilgili önemli iddia gündeme geldi. Aydınlık Gazetesi'nden Hasan Bögün, uçağın düşürülmesiyle, Amerika'nın Rusya'ya gözdağı verdiğini yazdı.

Şüpheler, Amerika'yı işaret ediyor. Uzmanların görüşüne göre, Malezya uçağını düşüren teknoloji Rusya yanlıları, hatta Ukrayna ordusunun dahi elinde yok.

İkinci bir gösterge ise, Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararasu Sivil Havacılık Örgütü'nün, çatışmaların devam ettiği Ukrayna hava sahasını "güvenli" olarak gösterip Malezya uçağına Ukrayna üzerinden uçmasına izin vermesi oldu. Amerika'nın uçak kazasının hemen ardından, hiçbir araştırma veya inceleme yapılmadan Rusya'yı hedef göstermesi ise bir başka neden.

Ancak en önemli gösterge, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i taşıyan uçağın, düşürülen Malezya uçağının hemen gerisinde, aynı güzergahta uçması. Putin, Brezilya'da düzenlenen ve Amerikan Doları'nın dünya üzerindeki hakimiyetine son verecek önemli kararların alındığı BRICS zirvesinden dönüyordu. Putin'in uçağı, düşürülen Malezya uçağı ile aynı güzergahtaydı ve yarım saat gerisinden Rusya'ya uçuyordu.

Ancak Putin'i taşıyan uçak rotasını değiştirdi ve Ukrayna hava sahasına girmedi.

Hasan Bögün'ün iddiasına göre, Amerika hem Putin'e gözdağı verdi hem de Malatya'dakinin bir eşi de Romanya'da bulunan füze kalkanını denemiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

Elazığ Belediyesi'nden İsrail boykotu Gündem Bir tuvalet bile yok! Gündem Bayram öncesi otogarlarda ücret isyanı Gündem Pasaportunu yenileyeceklere kötü haber Gündem