Trump ile Putin telefonda görüştü

Kore yarımadasında bir yandan liderler itidal çağrısı yaparken, bir yandan da gerilim tırmanıyor. Donald Trump ile Vladimir Putin'in gece yaptığı telefon görüşmesinden sağduyulu yaklaşım kararı çıktı. Bu görüşmeden hemen önce ise CIA Başkanı Mike Pompeo, Güney Kore kontrolündeki bir adayı ziyaret etti. Amerikan bombardıman uçaklarının da bir haftada iki kez Kore yarımadası üzerinde uçtu.

Abone ol

Amerika Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün akşam telefonda görüştü. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre görüşmede Kore Yarımadası'ndaki durum değerlendirildi. İki lider sağduyulu yaklaşım ve gerilimin düzeyinin düşürülmesi konusunda anlaşmaya vardı. Sorunun komple çözümüyle ilgili diplomatik çabalara yönelik ortak çalışma da başlatılacak.

Amerika Başkanı Trump, dün de Kim Jong Un ile durum uygun olsa görüşebileceğini dile getirerek gerilimi azaltma sinyalleri vermişti.

CIA Başkanı Mike Pompeo ise Güney Kore ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasındaki sınır hattı yakınındaki bir adayı ziyaret etti. Bölgede son olarak Amerikan bombardıman uçaklarının bir hafta içinde iki kez uçması tansiyonu yükseltmişti.

CIA Başkanı'nın ziyaret ettiği ada iki Kore arasındaki sınır hattını denizden gören bir nokta yer alıyor. Pompeo "Bu eski ve potansiyel çatışma bölgesinden bakarak Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye yönelik tehdidini ilk elden değerlendirebildim" dedi.

CIA Başkanı Pompeo'dan önce de ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Savunma Bakanı James Mattis ve son olarak da geçen ay Başkan Yardımcısı Mike Pence Güney Kore'yi ziyaret etmişti.

ulusal.com.tr

UNESCO: İsrail Filistin topraklarında işgalci güç Dünya İran'da maden faciası: 40 işçi göçük altında kaldı Dünya FETÖ'cü okul müdürü ve iş adamı Malezya'da tutuklandı Dünya Kabil'de NATO askeri konvoyuna bombalı saldırı Dünya