Türkiye'ye baskı yapan Amerika'nın Ortadoğu'daki müttefikleri de harekete geçti!

Türkiye’ye "PKK Açılımına devam et" baskısını sürdüren Amerika, Ortadoğu’daki müttefiklerini de harekete geçirdi. Arap Birliği Türkiye’nin Kuzey Irak’taki PKK mevzilerine yaptığı operasyonları kınadığını açıkladı. Katar, kınamanın üye ülkelere danışılmadan yapıldığını belirterek karara şerh koydu.

Abone ol

Türkiye’nin Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yaptığı operasyonlar Amerika’nın Ortadoğu’daki müttefiklerini de rahatsız etti.

Arap Birliği, Türk ordusunun PKK’ya yönelik hava operasyonlarını kınadığını açıkladı.

Mısır basınında yer alan habere göre açıklama Genel Sekreter Nebil El Arabi tarafından yazılı olarak yapıldı.

Arabi Türkiye’ye "Irak'ın tüm topraklarındaki egemenliği, iki ülke arasındaki anlaşmalara saygı gösterilmesi konusunda gerilimi yükseltmeme" çağrısı yaptı.

Açıklamada “Irak ve Türkiye’nin güvenlik ve istikrarını daim kılmakla ilgili tüm konularda anlaşma sağlamalı” ifadesini kullandı.

Katar ise Arap Birliği’nin açıklamasına şerh koyduğunu açıkladı. Katar Dışişleri Bakanlığı Arabi’nin değerlendirmesinin üye ülkelere danışılmadan yapıldığını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Mahkemeden AOÇ için önemli karar! Gündem Cezaevinden generalliğe Gündem Bir ay içinde doğrulanan öngörü Gündem Aralarında Alman da var! Gündem