Azerbaycanlı gazeteci-yazar Agil Alesger'den Ulusal Kanal'a çarpıcı FETÖ açıklamaları

Azerbaycanlı gazeteci-yazar Agil Alesger, ülkesindeki FETÖ soruşturmaları ve örgütün devlet içindeki yapılanması ile ilgili Ulusal Kanal'a çarpıcı açıklamalar yaptı. Soruşturmalarda şu ana kadar 5 kişinin tutuklandığını söyleyen Alesger, görevdeki 3 bakan ve 8 milletvekilinin de FETÖ'cü olduğunu belirtti. "Yüksek bürokrasi, ordu, emniyet ve yargıda da FETÖ'cüler var" diyen Azerbaycanlı yazar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in FETÖ ile mücadelede yalnız bırakıldığını vurguladı.

Abone ol

Azerbaycan'da yürütülen FETÖ soruşturmaları hangi aşamada ve FETÖ'cü yapılanma Azerbaycan devleti içinde ne kadar örgütlü? Bu sorulara yanıt, Azerbaycan'lı gazeteci-yazar Alig Alesger'den geldi.

Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Alesger, ülkesindeki FETÖ soruşturmalarında 5 kişinin casusluk suçlamasıyla tutuklandığını söyledi.

Alig Alesger, FETÖ'nün Azerbaycan'daki yapılanması hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

Alesger, Azerbaycan'daki FETÖ okullarının soruşturmalar sonrası isim değişikliğine gittiğini belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in FETÖ'yle mücadelede kararlı olduğunu belirten Alig Alesger, Aliyev'in yalnız bırakıldığını vurguladı.

Alesger, Azerbaycan ve Türkiye'deki FETÖ'nün ortak hareket ettiğini söyledi.

Türkiye'deki FETÖ soruşturmalarını değerlendiren Azerbaycanlı yazar, Türkiye ve Azerbaycan'ın 15 Temmuz sonrası birlikte hareket ettiklerini kaydetti.

Haber: Deniz Adalı- Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tutuklandı Gündem Doğu Perinçek: Bu tarihi süreç Fırat Kalkanı'ndan Milli Hükümet'e gider Gündem 100'ün üstünde terörist etkisiz hale getirildi Gündem Kapasiteler doldu, KHK'larla cezaevi yapımına hız verildi Gündem