EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, ekonomiyi değerlendirdi

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, koronavirüs ve ekonomi gündemiyle gazetecilerle çevrimiçi toplantı yaptı. Hükümetin para basması gerektiğini savunan Yorgancılar, “bu dönemin en önemli sloganı ‘yaşamak ve yaşatmak’, güçlü devletin önemi itibar kazanıyor” dedi.

Abone ol

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, koronavirüs günlerinde Türkiye ekonomisini değerlendirdi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin çevrim içi sohbetlerine katılan EBSO Başkanı, işsizliğin önümüzdeki dönemde dünyada önemli bir sorun olacağını ve üretimde küçülmenin bunu tetikleyeceğini söyledi.

Pandeminin ilk günlerinde hükümete para basma önerisinde bulunduğunu dile getiren Yorgancılar, artan enflasyonunu normalleşme sürecinde telafi edilebileceğini vurguladı.

Yorgancılar, güçlü devletin önemine vurgu yaptı. Bu süreçte en önemli unsurun “insan, yaşamak ve yaşatmak” dedi.

Devletin özel sektöre de borcu olduğunu hatırlatan Ege Bölge Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, “Devlet bu parayı ödediği zaman özel sektörün eli rahatlayacak. Bu ödemeyi tahvil veya bono ile de yapabilir. Böylece para gibi piyasada döner; özel söktür de işlerini daha rahat sürdürür” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Koşulları sağlamayan kişilere eleme Ekonomi 4 sendika Tunç Soyer’i uyardı: Dayanışma aidatından vazgeç Ekonomi İşçiler için çaldılar Ekonomi 1 Mayıs koronavirüs gölgesinde kutlandı Ekonomi