İçişleri: Bir haftada 28 terörist öldürüldü

Haftalık terör bilançosu açıklandı. Bir haftada 28 terörist öldürüldü. PKK'nın sözde lider kadrosundan bir isim de Mardin'de etkisiz hale getirildi. Yurt içi ve sınır ötesindeki operasyonlar sürüyor. Saldırı planı yapan örgüt üyelerine nefes aldırılmıyor.

Abone ol

Türk ordusu, PKK'nın lider kadrosunu tek tek etkisiz hale getiriyor.

İç güvenlik operasyonları kapsamında bir haftalık bilanço belli oldu. Açıklama İçişleri Bakanlığınca yapıldı. 28 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Operasyonlarda PKK'nın lider kadrosu da tek tek etkisiz hale getiriliyor. Mardin'deki operasyonda öldürülen teröristin PKK'nın sözde üçlü yürütme kurulu üyesi olduğu tespit edildi.

Nusaybin ilçesi kırsalında ölü ele geçirilen "Medya" kod adlı E.K'nin örgütün sözde lider kadrosunda yer alan üçlü yürütme kurulu üyesi olduğu belirtildi.

Açıklamada, teröristin 1992 yılından itibaren örgütte olduğu, birçok terör saldırısında aktif rol oynadığı, bölgedeki en eski terör örgütü mensubu olduğunun tahmin edildiği bilgisine yer verildi.

Açıklamada vatandaşların huzur ve güvenliği için bölgedeki operasyonlara devam edildiği vurgulandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır ötesindeki operasyonlarını da yoğunlaştırdı. Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenlendi. Bölgenin güvenliği için kurulan sınırın diğer tarafındaki üs bölgeleri yoğun koruma altında.

Son olarak Gara bölgesine harekat yapıldı. Terör örgütü üyeleri üs bölgelerine saldırı planı yapıyordu. Ancak amaçlarına ulaşamadılar. Eylem hazırlığındaki 7 terörist etkisiz hale getirildi.

ulusal.com.tr

Ankara'da "Bylock" operasyonu Gündem Ege'de etkili olan tropik fırtına Yunanistan'ı vurdu Gündem MHP'nin af teklifi, Soma işçilerinin katillerine de özgürlük getiriyor Gündem FETÖ'cü Mehmet Dişli'den mahkeme salonunda tehdit Gündem