Koronavirüs tedavisi acil hal kapsamına alındı

SUT'ta değişiklik yapılmasına dair tebliğle Kovid-19’a yönelik tanı ve tedavi hizmetleri acil sağlık hizmeti kapsamına alındı.

Abone ol

Özel hastaneler sadece yoğun bakımda değil, tüm Covid-19 tedavisinden ücret alamayacak.

Yeni tip koronavirüsle mücadelede önemli bir adım atıldı. O adımlar Resmi Gazete’nin 9 Nisan 2020 sayısında duyuruldu. Yayımlanan karara göre Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Uygulama Tebliği’nde değişikliğe gidildi. Değişiklik ile özel hastaneler, salgın boyunca pandemi olgularının tanı ve tedavisinden ücret alamayacak.

Cumhuriyetçi Hekimler 2’nci Başkanı Dr. Hikmet Çevik, bu düzenlemede dikkat edilmesi gereken bir nokta olduğunu söyledi. "Pandemi olgusu" tanımının kovid testinin pozitif olduğu anlamına geldiğini dile getiren Çevik, "Testin negatif çıkması halinde ücret ödenmesi zorunlu olacak" dedi. Dr. Çevik, yatışı yapılan hastanın 3 gün sonra test sonucu negatif geldiğinde yüklü bir ücret ödeyeceğini de belirtti.

Ayrıca Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle pandemi “acil hal” tanımı kapsamına alındı. Salgın boyunca pandemi olgularına yönelik tanı ve tedavilerde sağlanan hizmetler, acil sağlık hizmeti kabul edilecek.

Covid-19 tedavisinde kullanılan ilaçlar, hastanelerden temin ediliyordu. Bu ilaçlar, alınan karar ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geri ödeme listesine dahil edildi.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

Eczaneler ücretsiz maske verecek Sağlık Kovid-19’u yendiler alkışlarla uğurlandılar Sağlık Koronavirüs tedavisi gören Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş iyileştikten sonra plazma bağışçısı olacak Sağlık Koronavirüs salgınının 100. günü Sağlık