Pyatt, Türkiye'yi hedef aldı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki adımlarından rahatsız olan Yunanistan'a ABD sahip çıktı. ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey R. Pyatt, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki meşru haklarını hedef aldı, Yunanistan'a güvence verdi. ABD'li Büyükelçi, Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın hak sahibi olduğunu savundu.

Abone ol

Libya ile imzalanan deniz yetki alanları anlaşması ile Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri Yunanistan'ı endişelendirdi. Atina yönetiminin yardımına Amerika Birleşik Devletleri koştu.

Yunanistan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki 100 bin kilometrekarelik deniz yetki alanını gasp etmeye çalışıyor. Bu çabaya ABD'den de destek geldi.

ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey R. Pyatt, Yunanistan'ın MEGA TV kanalında Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki meşru haklarını hedef aldı. ABD'li büyükelçi Türkiye'nin Yunanistan'ın sınırılarını değiştirdiğini savundu.

Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın egemenliğinin tartışlamayacağını söyleyen Pyatt, Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmaya atıf yaptı; "Washington’un bakış açısıyla, adaların, açık denizlerde de herhangi bir kıta bölgesi ile aynı haklara sahip olduğunu" ileri sürdü.

Türkiye'yi diyalog kurmamakla suçlayan ABD'nin Atina Büyükelçisi, "ABD'nin güçlü bir NATO müttefiki olmasına güvenebilirsiniz. Yunanistan ile ilişkilerimizin yanındayız." dedi.

ABD'li Büyükelçi, Doğu Akdeniz'deki gerilimde tek kazananın Rusya olacağını iddia etti. "Herhangi bir gerginlik durumunda, tek kazanan ortak düşmanlarımızdır. Kazanan Vladimir Putin'dir" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Turuncu Liste'de aranan terörist teslim oldu Gündem Bombalı tuzaklar imha edildi Gündem İstanbul Hıfzıssıhha Kurulu'ndan otobüs ve metrobüslere yolcu alımı kararı Gündem THY'den iki yeni hizmet Gündem