Bir kez daha Morales

Bolivyalılar bir kez daha Evo Morales dedi! Morales, Güney Amerika ülkesi Bolivya'da devlet başkanlığı seçimini 3. kez kazandı. Bu sonuçla Morales, ülkede 3'üncü kez arka arkaya devlet başkanlığına seçilen ilk kişi oldu. Zafer, Küba devrimi lideri Fidel Castro ile Venezuela devrimi lideri Hugo Chavez'e adandı.

Abone ol

Güney Amerika ülkelerinden Bolivya'da devlet başkanlığı seçimini bir kez daha Evo Morales kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Morales oyların yüzde 60'ını aldı. Bu sonuçla Morales, ülkede üç kez arka arkaya devlet başkanlığı seçimini kazanan ilk kişi oldu.

Başkent La Paz'da devlet başkanlığı sarayının balkonundan halka hitap eden Morales, "Bu, sömürgeciliğe ve emperyalizme karşı çıkanların zaferidir. Ekonomik liberalizm sürecini tamamlayarak büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz" dedi. 9 eyaletten 8'inde seçimi kazanan Morales zaferini Küba'nın eski Devlet Başkanı Fidel Castro ve Venezuela'nın geçen yıl ölen lideri Hugo Chavez'e adadı.

55 yaşındaki Morales, Bolivya Cumhuriyeti'ni kuran Marshal Andres de Santa Cruz'un ardından, ülkede en uzun süre iktidarda kalan lider olacak.

ulusalkanal.com.tr

Efsane boksörden kötü haber! Dünya Türkiye'ye sert IŞİD eleştirisi Dünya İngiltere'de tartışmalı görüntü Dünya Irak İçişleri Bakanlığı açıkladı: O bölge IŞİD'den temizlendi Dünya