Gazze'de acil ateşkes çağrısı

İsrail'in Gazze saldırısıyla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden acilen insani ateşkes yapılması çağrısı geldi. Güvenlik Konseyi çağrısında Ramazan Bayramı'nda tarafların ateşkese uymalarını istedi.

Abone ol

İsrail'in bayram Gazze saldırısı bayram sabahında da sürdü. Saldırılarda ölen Filistinli sayısı bini aştı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acil gündemle toplandı ve Gazze'de "derhâl koşulsuz ateşkes" çağrısı yaptı.

Güvenlik Konseyi çağrısında Ramazan Bayramı'nda tarafların ateşkese uymalarını istedi. Açıklamada insani ateşkesin, Gazze’de acil ihtiyaç duyulan malzemelerin ulaştırılmasında önemli olduğu ifade edildi.

Geçtiğimiz hafta sonu hem Hamas hem de İsrail tarafı bir kaç kez ateşkes ilan etti. Ancak kalıcı bir ateşkes sağlanamadı. Tarafların birbirlerini ateşkesi ihlal etmekle suçlaması üzerine çatışmalar sürdü ölen Filistinli sayısı 1030'u aştı.

Filistin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Riyad Mansur kapsamlı bir anlaşma Gazze'deki İsrail ablukasının kalkması gerektiğini vurguladı. İsrail'in Daimi Temsilcisi Ron Prosor ise, Hamas'ı ateşkese uymamkla suçlayarak "Eğer İsrail'de şiddet olmazsa Gazze'de de şiddet olmayacak" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu'ndan ateşkes açıklaması Dünya Mısır'dan Erdoğan'a sert tepki Dünya Hamas bir asker daha kaçırdı Dünya Papa sesini yükseltti, yalvardı Dünya