Kırım'ın adı değişti: İşte yeni adı

Kırım'ın Rusya'yabağlanmaısnın ardından Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu'nun adı Rus alfabesine ait harflerle "Kırım Cumhuriyeti Devlet Konseyi" olarak değiştirildi. Parlamento binasının yeni isminin Rusça’nın yanısıra Ukraynaca ve Kırım Tatarcası'yla da yazılacağı ifade edildi.

Abone ol

Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu'nun adı Rus alfabesine ait harflerle "Kırım Cumhuriyeti Devlet Konseyi" olarak değiştirildi.

Kırım Parlamentosu 16 Aralık'ta yapılan referandumdan sonra adını değiştirme kararı almış, önceki gün Parlamento'nun isim levhaları sökülmüştü.

Hafta başında Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin ve Kırımlı yöneticiler Kremlin Sarayı’nda, Kırım ve Sivastopol'ün Rusya'ya bağlanması ve federal bölge oluşturulmasına yönelik anlaşmayı imzalamıştı.

Bugün de parlamento binasına Rusça "Kırım Cumhuriyeti Devlet Konseyi" şeklinde bir yazı asıldı. Parlamento binasının yeni isminin Rusça’nın yanısıra Ukraynaca ve Kırım Tatarcası'yla da yazılacağı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

ABD’den Suriye’ye provokasyon Dünya Kayıp uçakla ilgili önemli gelişme Dünya Putin bakın ne talimat verdi Dünya İsrail Suriye'yi vurdu Dünya