TSK'dan Fırat Kalkanı Harekatı'na dair açıklama: 15 terörist etkisiz hale getirildi

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 258 terör örgütü IŞİD hedefine atış yapıldı. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 20 IŞİD terör örgütü hedefine yönelik hava harekatı düzenlendi. Toplamda ise 15 IŞİD'li teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Abone ol

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 258 terör örgütü IŞİD hedefine atış yapıldı.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 20 IŞİD terör örgütü hedefine yönelik hava harekatı düzenlendi.

Toplamda ise 15 IŞİD'li teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK tarafından yapılan bilgilendirme şu şekilde:

Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, karadan ve havadan yapılan yoğun ateş desteği ile büyük ölçüde kontrol sağlanan Bab meskûn mahallinin DEAŞ unsurlarından temizlenmesine yönelik harekât devam etmektedir.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 258 DEAŞ TÖ hedefine atış yapılarak, barınma yerleri, muhtemel savunma mevzileri, tünel ağızları baskı altına alınmış; Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 20 DEAŞ TÖ hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtları sonucunda, teröristlerce barınma maksatlı kullanılan 15 bina, 2 karargâh binası, 2 cephanelik ve 1 bombalı araç imha edilmiştir.

Yapılan topçu atışları, icra edilen hava harekâtı ve meydana gelen çatışmalarda toplam 15 DEAŞ TÖ mensubu daha etkisiz hâle getirilmiştir.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

ulusalkanal.com.tr

Yarın okullar tatil mi - 17 Şubat Cuma Giresun'da okullar tatil mi Gündem Yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: Çok sayıda yaralı var Gündem Yarın okullar tatil mi? 17 Şubat Cuma Trabzon'da okullar tatil mi Gündem Reina saldırganının 'dini nikah'lı eşi Tene Traore 1,5 aylık hamileymiş Gündem