Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Bir vatandaşta koronavirüs görüldü

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Avrupa temaslı bir Türk vatandaşının koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Bakan, vatandaşın karantinaya alındığını da duyurdu. Ayrıca Koca, yurt dışından gelenler için 14 gün kuralının altını çizdi.

Abone ol

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası görüldü.

Sağlık BakanıFahrettin Koca 10 Mart’ı 11 Mart’a bağlayan gece saatlerinde bakanlıkta kameralar karşısına geçti. Bakan Koca, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı.

Bakan açıklamasında hasta mahremiyetinin korunması için bilgilerinin paylaşılmayacağını belirtti. Koca, hastanın yanı sıra ailesi ve yakınlarının gözlem altında olduğunu belirtti.

Bakan Koca, açıklamasında yurt dışından gelenlerin 14 gün boyunca kendisini izole etmesi gerektiğinin altını çizdi. Bakan, sık el yıkama gibi korunma yöntemlerinin uygulanması için uyarıda bulundu.

Açıklamada 65 yaş üstündeki vatandaşlar da uyarıldı.

Vatandaşlardan panik olmamaları istendi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı da resmi Twitter hesabından 14 Gün Kuralı'na ilişkin görsel paylaştı. Görselde son 14 gün içinde koronavirüsün görüldüğü ülkelere giden yurttaşlar uyarıldı, koronavirüsü evde izleme kuralları anlatıldı.

ulusal.com.tr

Okullar tatil edilecek mi? Bakan Selçuk'tan koronavirüs açıklaması Gündem MSB: Türk ve Rus askeri heyetleri toplandı Gündem Akar ile Şoygu telefonda görüştü Gündem THY koronavirüs nedeniyle İsrail uçuşlarını azalttı Gündem