TSK'dan Fırat Kalkanı Harekatı'na dair açıklama

Genelkurmay Başkanlığı PKK'ya yönelik yürütülen operayonların haftalık bilançosunu açıkladı. Operasyonlarda 7 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 26 sığınak da imha edildi

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri yurt içinde operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Haftalık bilanço Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklandı.

Operaysonlar özellikle teröristlerin geçiş ve barınma güzargahı olarak kullandığı bölgelerde yoğunlaştı. Şırnak, Mardin, Bitlis, Diyarbakır, Hatay Amnoslara operasyon yapıldı. 7 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Arazi aramasında 8 El Yapımı Patlatıcı, 8 piyade tüfeği, 3 tabanca, 1 keskin nişancı tüfeği, 780 kg amonyum nitrat, çok miktarda mühimmat ele geçirildi.

PKK'lıların kullandığı 26 sığınak imha edildi. PKK'lılar tarafından bombalı eylemlerde kullanılacağı değerlendiren ikiz plaka kaydı bulunan 2 araç da Diyarbakır'da ele geçirildi.

Örgütün mali kaynaklarına da sınırdaki kontrollerşnde darbe üstüne darbe indiriliyor. 177 kg toz esrar, 51 kg kubar esrar, yaklaşık 126 kg uyuşturucu ve 160 bin 100 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Yasa dışı yollardan Türkiye'ye girmeye çalışan 7 bin 138 kişi de yakalandı.

Operasyonların devam ettiği Mardin'in Dargeçit ilçesinde ise Jandarma ekipleri, yola tuzaklanmış 100 kilo ağırlığındaki el yapımı patlayıcı tespit etti.

Patlayıcı imha edilirken, patlama sonrası yolda 6 metre genişliğinde 1 metre derinliğinde çukur oluştu.

Şanlıurfa'da ise güvenlik güçleri silah kaçakçılığını önlemek için Akçakale'de bir eve baskın düzenledi. Sevimli Mahallesi'nde çiftçilik yapan H.G.'nin evinde çuvallara ve kutulara konulmuş çok sayıda mühimmatı ele geçirdi. H.G. gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

Adana'da müdüre makamında kurşun yağmuru! Gündem Diyarbakır'da terör operasyonları: 41 gözaltı Gündem Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar: İşte Tayyip Erdoğan’a kurulan büyük tuzak! Gündem 4 ilde FETÖ/PDY operasyonu: Çok sayıda gözaltı var - Manisa haberleri Gündem