Mısır’dan düşen Rus uçağıyla ilgili Ulusal Kanal'a önemli açıklama

Abone ol

Mısır Dışişleri eski Bakan Yardımcısı Ragha Ahmed Hassan, geçen hafta Mısır’da düşen Rus uçağı ile ilgili olarak Ulusal Kanal'a konuştu.

ABD ve İngiliz kaynaklarının, Rus uçağının düşüşünü terörist saldırıya bağlayan açıklamalarını değerlendiren Hassan, "varsayımları gerçekmiş gibi sunuyorlar" ifadesini kullandı.

Hassan, Mısır’dan, Rusya’dan devlet yetkilileri, uzmanlar ve uçak firmasından yöneticilerin katılımı ile bir araştırma komisyonu kurulduğu bilgisini paylaştı.

"Uçağın düşürülüşü ile ilgili iki farklı teori mevcut; Bir taraf uçağın teknik nedenlerden dolayı düştüğünü savunuyor, bu gruba göre uçak ya kısa devreden dolayı alev aldı ya da uçakta kaynaklanan başka bir sorundan dolayı acil iniş sırasında infilak etti" ifadelerini kullanan Hassan, ikinci görüşe göre ortada terörist bir saldırı var” değerlendirmesini yaptı.

Hassan, “uçağın düştüğü 31 bin feet, yeryüzünden yaklaşık 10 km mesafeye karşılık geliyor. O kadar uzağa füze gönderebilecek bir teknoloji bölgede varlığını sürdüren terörist gruplarda yok. Uçağın içinde bir sabotaj iddiası ise henüz kesin bir kanıta dayanmıyor” ifadelerini kullandı.

Hassan, “kesin bir sonuca varmak için araştırma komisyonun raporunu beklemek yerinde olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Geçtiğimiz hafta, Mısır’ın Şarm El Şeyk Havaalanı’ndan, St.Petersburg’a doğru havalanan Rus uçağının havada infilak etmesi sonucu 224 kişi ölmüştü.

Onur Sinan Güzaltan

ulusalkanal.com.tr

Türk Hava Yolları Şarm El Şeyh seferini iptal etti Gündem Hakkari şehitlerine son görev Gündem ABD'den PYD oyunu Gündem TGB: Dünyanın en büyük teröristi Obama, Türkiye’ye geliyor; meydan okuyalım Gündem