IŞİD'e ABD müdahelesi

Amerika ve koalisyon güçleri, Aynel Arab çevresinde IŞİD hedeflerini ilk kez vurdu. PKK'nın Suriye kolu PYD'den yapılan açıklamada saldırı "olumlu gelişme" olarak karşılandı.

Abone ol

Amerika Birleşik devletleri ve Koalisyon güçleri, Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmaya devam ediyor. Müdahalenin 6. gününde Kobani olarak da bilinen Aynel Arab çevresindeki IŞİD hedefleri vuruldu. ABD gece yarısı da Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesindeki IŞİD hedeflerini bombaladı.

IŞİD ve PKK'nın Suriye kolu olan PYD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Aynel Arab yakınlarında, IŞİD'e ait bir binanın ve iki silahlı aracın imha edildiği ifade edildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada hava saldırılarının Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin katılımıyla yapıldığı kaydedildi.

PYD ile IŞİD arasındaki çatışmaların Aynel Arab ilçesinin 10 kilometre güneyinde devam ettiği bildirildi. PYD'nin üst düzey yöneticilerinden Enver Müslim, ABD savaş uçaklarının Aynel Arab yakınlarındaki IŞİD hedeflerini vurmasını "olumlu gelişme" olarak değerlendirdi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlere ait savaş uçakları, Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesindeki IŞİD hedeflerini de bombaladı. Koalisyon güçleri, Tel Abyad'daki 3 noktaya hava saldırısı düzenledi.

Irak'ta ise Erbil'in güneybatısında gerçekleştirilen üç saldırıda dört IŞİD silahlı aracının ve bir muharebe mevzisinin kullanılmaz hale getirildiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Yunanistan Türk feribotuna el koydu Dünya 400 Türk, Libya'da mahsur Dünya Suriye Dışişleri Bakanı’ndan ''tampon bölge'' talebine sert çıkış Dünya ABD Temsilciler Meclisi Üyesi: Türkiye ikili oynuyor Dünya