ABD’de vaka sayısı 3 milyonu geçti

Dünya genelinde Kovid-19 vaka ve ölüm sayısının en fazla görüldüğü Amerika Birleşik Devletleri’nde yetkililerden şaşırtan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Başkan Donald Trump’tan sonra Beyaz Saray sözcüsü Kayleigh McEnany de virüsün bulaştığı kişilerin yüzde 99’unun zararsız olduğunu söyledi. Sözcü, “Trump’ın açıklaması bilimsel gerçeklere dayanıyor” dedi.

Abone ol

Koronavirüs vakalarının 3 milyonu geçtiği Amerika Birleşik Devletleri’nde Trump yönetiminin açıklamaları ülkeyi ve dünyayı şaşırtmaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın "koronavirüs vakalarının yüzde 99’unun zararsız” açıklamasına Beyaz Saray açıklık getirmeye çalıştı.

Beyaz Saray sözcüsü Kayleigh McEnany de Kovid-19’un bulaştığı kişilerin yüzde 99’unun zararsız olduğunu savundu. McEnany, “Trump'ın virüs bulaşanların yüzde 99’u zararsız açıklamasının bilimsel gerçeklere dayandığını belirtti. Sözcü, “ABD’deki ölüm oranı, Avrupa'daki bazı ülkelere kıyasla çok düşük” dedi.

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump “Çin virüsü” ifadesini tekrar kullandı. Trump, Twitter’dan "Çin Virüsü" nedeniyle ABD’deki ölümlerin dünya sıralamasında en düşük seviyede olduğunu yazdı.

Diğer yandan New York Valisi Andrew Cuomo, Kovid-19 salgınının yayılmasından Donald Trump'ı sorumlu tuttu. Cuomo , Trump'ı salgını ve maske takmayı siyasi malzeme yapmakla eleştirdi.

Florida, Arizona, Texas ve California'da yayılımın hızla artmasıyla ABD'de temmuz ayının ilk beş gününde 250 bin vaka tespit edildi.

ABD genelinde son 24 saatte 58 bin yeni vaka kaydedildi. Böylece ülkedeki toplam vaka sayısı 3 milyon 41 bini geçti. Ölü sayısı da 133 bin sınırında.

ulusal.com.tr

Japonya’da ölü sayısı 56’ya yükseldi Dünya Fransız bakanlara Kovid-19 soruşturması Dünya Libya'dan Vatiyye açıklaması: "Üs, Hafter'in sahip olmadığı ileri teknoloji uçaklarla vuruldu" Dünya İsrail'in ilhak planına tepki Dünya