ABD, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne ekonomik yaptırımlarını genişletti

Washington yönetimi, "teröre destek veren devletler" listesine eklediği Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne ambargoları genişletiyor. Bu kez ekonomik yaptırımlar arttırıldı.

Abone ol

Amerika Hazine Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Amerika Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne ekonomik yaptırımlarını genişletti. 1 kişi, 13 şirket ve 20 gemi hakkında yaptırım kararı alındı.

Açıklamada yaptırım kararının, "Kore'nin yasa dışı balistik füze ve nükleer silah programları için kullandığı gayri meşru finansmanı kesmek" için alındığı iddia edildi.

Yaptırım uygulanacak kişi ve kuruluşların Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'yle uzun yıllara dayanan ticari ilişkileri olduğu vurgulandı.

ABD'nin kara listesine eklenen 13 şirketten bazılarının Çin'de faaliyet göstermesi ise dikkat çekti. Açıklamada bunlardan üç şirketin 2013-2017 arasında Kore'ye toplam 750 milyon dolarlık mal ticareti gerçekleştirdiği bilgisine yer verildi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, konuya ilişkin açıklamasında, "Uluslararası barışı ve güvenliği tehdit etmeye devam eden Kuzey Kore'yi dış ticaret ve gelir kaynaklarından mahsur bırakarak ekonomik baskıyı en üst düzeye çıkarmaya kararlıyız." ifadesini kullandı.

ulusal.com.tr

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran terörist cenazesine katıldı Gündem Oktay Yıldırım Türk Ocakları Kayseri şubesinde konferans verdi Gündem Türkiye hava sahasını Rusya’ya açtı! Esad'ı taşıyan uçak Türkiye üzerinden geçti Gündem Prof. Dr. Canan Karatay'ın kitapları Harvard'da Gündem