Trump'tan polis reformuna imza

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump polis reformu kararnamesini imzaladı. İmza töreninde konuşan Trump, polisin bütçesinin kesilmesine karşı çıktı; "Polis olmazsa anarşi olur" dedi.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nde George Floyd’un ölümünün ardından gündeme gelen polis teşkilatına yönelik reform yapıldı. ABD Başkanı Donald TrumpPolis Reformu” kararnamesini imzaladı.

Trump, Floyd eylemlerinde polis bütçesinin kesilmesi ve teşkilatların dağıtılması taleplerini kesin bir dille reddetti. Kararname imza töreninde konuşan ABD Başkanı, “Amerikan halkı, polis olmazsa kaos ve anarşi olacağını biliyor. Güvenlik olmazsa, sonuç felaket olur” dedi.

Trump’ın imzaladığı kararnameye göre artık polisler hayati tehlike yaşamadıkları sürece boyuna basarak gözaltı işlemi yapamayacak. Orantısız güç kullanan polis memurlarına ilişkin, federal bir veri tabanı oluşuyor. Bu veri tabanı üzerinden memurla ilgili bilgi paylaşımı yapılacak.

Adalet Bakanlığı, Polis teşkilatının güç kullanma ve gerilimi düşürme eğitimleri için bütçesinden öncelikli kaynak sağlayacak.

Şiddet içermeyen vakalarda kolluk kuvvetlerinin yanı sıra sosyal hizmet çalışanları da bulunacak.

Trump’ın polis reformu kararnamesine ilk itiraz Temsilciler Meclisi’nden geldi. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosikararnamenin “zayıf ve yetersiz” olduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

ABD halkı mutsuz ve umutsuz Dünya Japonya ihracatına virüs darbesi Dünya ABD'den Suriye'ye "Sezar" yaptırımı Dünya İsrail ve Çin'de ikinci dalga korkusu Dünya