Economist'in Türkiye Analizi

İngiliz Economist dergisi son sayısında Türk ekonomisinin gidişatını değerlendirdi. Yazıda, "Zor durumdaki Türk ekonomisi ucuz petrolle kısmen toparlandı" değerlendirmesi yapıldı.

Abone ol

"Zor durumdaki Türk ekonomisi ucuz petrolle kısmen toparlandı" İngiliz Economist dergisi son sayısında Türk ekonomisinin durumu ile ilgili bu değerlendirmeyi yaptı.

Economist'in analizinde muhalefete de gönderme yapıldı.

Economist'in Türkiye Analizi

Türkiye'de muhalefet partilerinin ne kadar zayıf olduklarının bir ölçüsü de, bu partilerin bir ekonomik krizi, AKP hükümetini iktidardan uzaklaştırmak için tek umut olarak görmeleri.

Türkiye için felaketin yaklaştığını belirten Economist, Amerikan Merkez Bankası FED'in politikalarının Türkiye'yi olumsuz etkilediğini belirtti.

"Türk Lirası'ndaki değer kaybı, enflasyondaki artış, Suriye ve Irak'taki çatışmalar ve çökmek üzere olan açılımın" ekonomiyi etkileyen önemli gelişmeler olduğu vurgulandı. "Kötüye giden Türk ekonomisi düşen petrol fiyatlarıyla kısmet toparlandı" değerlendirmesi yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

Dışişleri Bakanı'ndan çok önemli Doğu Perinçek açıklaması Gündem Rüşvet almadığına kanıt: Antetli otel kağıdı! Gündem Türkiye ile İran arasında demiryolu hattı kurulacak Gündem Emniyet Müdürü hakkında yakalama kararı Gündem