İddianame: Fethullahçı Terör Örgütü davalarda delil uydurdu

Devletin kriptolu telefonlarının dinlendiği iddiasıyla 28 kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca dava açıldı. Gözaltına alınanlardan bir kısmının daha önce "Fetullahçı Terör Örgütü" adıyla belirtilen yapının, kumpas davalarında delil ürettiği vurgulandı. F tipi yapının Devletin tüm birimlerinin içine sızarak devleti ele geçirmeyi amaçladığı belirtildi.

Abone ol

"Fetullahçı Terör Örgütü başta Ergenekon, Balyoz gibi kumpas soruşturmalarında kurguladığı delillerle kendisine muhalif olarak gördüğü kişileri hedef alıp tutuklanmasını sağladı." Dikkat çeken bu ifadeler Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın devlete ait kriptolu telefonların dinlendiği iddiasına yönelik açılan soruşturmanın iddianamesinde yer aldı.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı kriptolu telefonların dinlendiği iddiasına yönelik hazırladığı fezlekeyi, ilçede ağır ceza mahkemesi olmadığı için yetkisizlik kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da 28 kişi hakkında dava açtı.

İddianamede Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması hakkında genel değerlendirme” başlığı altında F Tipine yönelik çarpıcı ifadeler yer aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başta Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Devrimci Karargah, Tahşiye ve Kozmik Oda soruşturmaları olmak üzere çok sayıda soruşturmada kurgulanan deliller olduğunu belirtti.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün sahte delillerle Türk Silahlı Kuvvetlerinde ve diğer kurumlarda kendisine muhalif gördüğü kişileri hedef alıp tutuklanmaları sağladığı da kaydedildi. Örgütün Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmayı amaçlayarak hukuk dışı eylemlerde bulunduğu da ifade edildi.

Öte yandan Başsavcılık’ın iddialarından biri de Suriye’ye giderken durdurulan MİT tırlarına yönelik operasyonunun F Tipi tarafından kurgulanması. Bu suçlama iddianamede “Türkiye Cumhuriyeti’ni teröre destek veren bir devlet olarak göstermek amacıyla, MİT tırları durdurulmuş ve teşkilatın mensupları gözaltına alınmıştır” şeklinde yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

Eğit-donat başlıyor Gündem Yunanistan Savunma Bakanı: Türkiye’yi izlemek için NATO, Ege’ye üs kursun Gündem Yeni yalan ''Bulgar soykırımı'' Gündem Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: Suriye helikopteri düşürüldü Gündem