Seçme ve seçilme hakkının 80. yıl dönümünde kadının rolü İstanbul'da masaya yatırıldı

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık'ın 80'inci yıl dönümünde alanında ön plana çıkan kadınlar KADER'in konferansında bir araya geldi. Aralarında Bakan, vali, siyasi parti yöneticilerinin de olduğu konuşmacılar kadınlara, "siyasi ve örgütlü mücadeleye katılın" çağrısı yaptı.

Abone ol

Kadın Adayları Destekleme Derneği, kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı 5 Aralık'ın 80'inci yılında İstanbul'da bir konferans düzenledi.

Konferansa, Eski Devlet Bakanı Avukat Önay Alpago, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan gibi önemli isimler katıldı.

KADER Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu, kadının toplumdaki önemini anlattı. 2015'te Mecliste daha fazla temsil istediklerini söyledi.

Konferansta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadın-erkek eşit değil sözü gündemdeydi. Eski Devlet Bakanı Önay Alpago Erdoğan'ın sözlerini eleştirdi.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek, kadınların en önemli kazanımlarını 1934 yılında elde ettiğini söyledi.

Perinçek, kadınlara siyasi ve örgütlü mücadeleye katılma çağrısı yaptı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan, parti yönetimini kadın vekillerin azlığı nedeniyle eleştirdi.

İki oturum halinde gerçekleşen konferansta, konuşmacılara plaket armağan edildi.

Haber: Deniz AdalıKamera: Mevlüt Aydoğanulusalkanal.com.tr

Muhalefet tepkili! Gündem Başer: Vatan borcu ''alacak'' oldu vicdanım rahatsız Gündem Kadın prangasından kurtuldu! Gündem Saati var ama zamanı yok Gündem