Ergenekon kumpasının kilit isimlerinden Osman Yıldırım'a ilk kez Aydınlık ulaştı

Yargıtay'ın bozma kararında 'bir kuzudan üç post çıkarılmış' diye tarif ettiği Ergenekon davasının 'tanığı, sanığı ve gizli tanığı' olan Osman Yıldırım'a Aydınlık ulaştı. 'Hakkımda suikast emri verildi' diyen Yıldırım, 'Şartlar oluşursa konuşmaya hazırım' mesajını verdi

Abone ol

Aydınlık, Ergenekon davasının 'meşhur' gizli tanığı Osman Yıldırım'ı yaşadığı Bulgaristan'da buldu. İlk kez Aydınlık'a konuşan Yıldırım, “Yargıtay'ın Ergenekon davasını esastan bozma kararının ardından konuşacak mısınız?” sorusuna “Şartlar oluşursa devrim yapmaya hazırım” yanıtını verdi. Yıldırım, MİT tarafından hakkında suikast emri verildiği için yurtdışına çıktığını öne sürdü.

Ergenekon davasında özel yetkili kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 5 Ağustos 2013'teki kararıyla beraat ederek izini kaybettiren 'gizli tanık, tanık ve sanık' Osman Yıldırım için “ameliyatla yüzü değiştirildi”, “Dubai'ye kaçtı”, “İzmir'de villa aldı yerleşti” gibi birçok farklı iddia ortaya atıldı. Ergenekon kumpasının kilit isimlerinden olan Yıldırım ilk kez Aydınlık'a konuştu.

'HAKKIMDA MİT'E SUİKAST EMRİ VERİLDİ'

Aydınlık'ın, yaşadığı Bulgaristan'da telefonla ulaştığı Yıldırım, yüzünün değiştirilmediğini ve kaçmadığını öne sürdü.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinden 2 gün önce yurtdışına çıktığını söyleyen Yıldırım, şu iddiada bulundu:

"AKP iktidarını devirmekten kurtarıp 3 dönem ömrünü uzatmaya vesile olduğum için AKP şahsıma suikast düzenlenmesi için MİT'e emir verdi. Bunun üzerine yurtdışına çıkmak zorunda kaldım."

'ŞARTLAR OLUŞURSA...'

"Yargıtay'ın Ergenekon davasını esastan bozma kararı, kumpas savcılarının da bir bir firar etmesinin ardından artık davayla ilgili gerçekleri konuşacak mısınız?" sorusuna Yıldırım, "Şartlar oluşursa devrim yapmaya hazırım" yanıtını verdi. Yıldırım, "Şartlardan kastınız nedir?" sorusu karşısında ise "Ben bukadar söylüyorum. Bir devrime imza atacağım" demekle yetindi.

GAMZE ÇINLAR

Aydınlık

Mehmet Okur'un tweeti sosyal medyayı salladı! Gündem İstanbul Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısı: 36 kişi hayatını kaybetti Gündem Taksicilerle ilgili iddia için kooperatiften açıklama Gündem Cumhurbaşkanlığı: İki lider bu konuda hem fikir Gündem