Lavrov'dan Türkiye-Ermanistan açıklaması: Normalleşme sürecine katkıya hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ve Ermenistan ilişkileri normalleştirme müzakerelerine başladığında Rusya'nın sürece katkı sunmaya hazır olduğunu söyledi. Lavrov, Türkiye Ermenistan sınırının açılmasının bölgenin tamamı için faydalı olacağını da ifade etti.

Abone ol

Rusya'dan TürkiyeErmenistan ilişkileri konusunda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan açıklama geldi.

Ankara ve Erivan'ın ilişkileri normalleştirebileceğinden emin olduğunu kaydeden Lavrov, iki ülke arasındaki sınırın açılmasının bölgenin tamamı için fayda getireceğini söyledi.

Avrasya Ekonomik Birliğinin dış sınırı olan Türkiye Ermenistan sınırının kişi, mal ve hizmetlerin geçişine açılmasından kesinlikle memnun olacaklarının da altını çizen Lavrov "Hiç şüphe yok ki sınırın açılması bölgenin tamamı için faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın 2007-2009 arasında Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesinde önemli bir rol oynadığını ancak sürecin daha sonra askıya alındığını anımsatan Lavrov, iki ülkenin ilişkileri normalleştirme müzakerelerine başladığında sürece katkı sunmaya hazır olduklarını kaydetti.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, 1 hafta önce Türkiye ile ilişkileri düzeltmeye hazır olduklarını açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Hollanda'da Mark Rutte kazandı Dünya Rakka operasyonu PYD/PKK ile! "DSG kesin olarak katılacak" Dünya Putin: Türkiye ile Suriye'de terörle mücadele için başka planlarımız var Dünya Fransa'da okulda silahlı saldırı: Yaralılar var Dünya