PKK kaç çocuğu kaçırdı?

Kaçırılan çocuk sayısının zannedilenin çok üzerinde olduğu belirtiliyor. İstihbarat birimlerinin yaptığı çalışmaya göre son 2 yılda 2 bin 350 çocuk PKK’nın dağ kadrosuna alındı.

Abone ol

PKK'nın kaçırdığı çocuklar Türkiye'nin gündemine oturdu.

Henüz 21 aile kaçırılan çocukları için remi makamlara başvurdu. Basında çıkan haberlere göre 351 çocuk kaçırıldı. MHP ise kaçırılan çocukların bin 82 olduğunu iddia etti.

İstihbarat birimlerinin yaptığı çalışmaya göre ise sayı ifade edilenin çok çok üzerinde. AKP Hükümeti'nin açılım sürecine hız verdiği son 2 yılda, yaşları 13- 18 arasında değişen ve yüzde 70'i 16 yaş altında olan 2 bin 350 çocuk örgütün dağ kadrosuna alındı.

Çocuklar, PKK kadrolarının Suriye'ye kaydırılması üzerine, kamplarda temizlik, yemek, barınma gibi hizmetler için çalıştırılıyor. İstihbarat birimlerinin yaptığı çalışmalara göre PKK'ya küçük yaşta katılımların en yoğun olduğu il İstanbul. İkinci sırada İzmir, sonra Adana ve dördüncü sırada ise Mersin geliyor.

ulusalkanal.com.tr

Maltepe'de silahlı saldırı! Gündem Bozdağ'dan ''yeniden yargılama'' açıklaması Gündem PKK o partinin ilçe başkanını kaçırdı Gündem O aileler kararını verdi Gündem