Hakan Fidan'ın Güvenlik Zirvesi'ne neden katılmadığı ortaya çıktı

Amerika'dan ve NATO'dan heyetlerin Türkiye temasları gündemdeyken MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Amerika'ya gittiği öğrenildi. Dün Başbakanlık'ta Aynel Arab eylemleri nedeniyle yapılan Güvenlik Zirvesi'ne Fidan'ın katılmaması dikkat çekmişti.

Abone ol

Suriye sınırında yaşanan politik, askeri belirsizlik ve artan güvenlik riskleri Amerika ile Türkiye arasındaki heyet trafiğini hızlandırdı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın IŞİD'in Aynel Arab'a dayanmasıyla başlayan süreçle ilgili temaslarda bulunmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gittiği öğrenildi.

Fidan'ın dün Başbakanlık'ta "Kobani eylemleri" nedeniyle yapılan Güvenlik Zirvesi'ne katılmaması dikkatleri çekmişti.

Habertürk TV'nin haberine göre, Hakan Fidan ABD'de IŞİD'e karşı mücadeleyle ilgili temaslarda bulunuyor.

IŞİD'in Aynel Arap'ı kuşatması sonrası gelişen süreçte Amerikalaılar'ın Türkiye'ye ilgilisi yoğunlaştı. Hem açık diplomatik yollardan hem de istihbari süreçler bakımından Amerikan heyetlerinin Türkiye ilgilisi arttı. Yeniçağ yazarı Savaş Süzal, Amerikalı son 30 yılı geride bırakan yoğunlukla Türkiye'ye heyet ve istihbaratçı gönderdiği Washinton'dan bildirmişti.

ulusalkanal.com.tr

Mardin'de olaylar çıktı! 1 kişi öldü, 6 yaralı Gündem Sokağa çıkma yasağı kararı ile ilgili yeni gelişme Gündem Bahçeli'den sert çıkış: Çok açık uyarıyorum... Gündem Bakan açıkladı! Çalışma izni verilecek Gündem