Alkollü şoföre 6 ay eğitim

Trafik kazalarının asli sebeplerinden biri olan alkollü araç kullanmaya karşı yeni bir tedbir alındı. Alkol nedeniyle ehliyetine el konulan sürücülere 6 ay psikolojik eğitim verilecek

Abone ol

Karayolları Trafik Yönetmenliği'nde alkollü sürücüler için değişiklik yapıldı.

Resmi Gazate'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenleme ile birlikte alkol nedeniyle ehliyetine el konulan sürücülerin aldığı psikolojik eğitim 1 aydan 6 aya çıkarıldı.

Ehliyetine 2 yıl el konulan bir sürücü haftada yarım gün olmak üzere 6 ay boyunca psikolojik eğitime tabi tutulacak. 6 ay sonunda sürücüye bir test uygulanacak. Sınavı geçenler 2 yıllık bekleme süresini doldurduktan sonra ehliyetine kavuşacak.

Testlerde başarılı olamayan sürücülerin ehliyetleri ise iptal edilecek.

Alkollü araç kullanan sürücülerin ehliyetlerine ilk yakalanmada 6 ay, ikinci yakalanmada 2 yıl, el konuluyor. Sürücüler üçüncü kez yakalandıklarında ise ehliyetine 5 yıl el konuluyor ve ayrıca en az 6 ay hafif hapis cezasına çarptırılıyor.

ulusalkanal.com.tr

Adıyaman'da bir araç şarampole yuvarlandı Yurt Adıyaman'da bir ailenin en mutlu günü kana bulandı Yurt Irmağa uçan kamyonetteki 5 kişi itfaiye tarafından kurtarıldı Yurt Komşu kavgası kanlı bitti! Yurt