Obama'ya Karzai şoku

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan'a gitti. Obama, ölen Amerkan askerilerinin anmasına Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'yi de çağırdı. Ancak Obama beklemediği bir yanıt aldı. Karzai Obamaya, "Görüşeceksek Kabil'deki başkanlık sarayında görüşelim" dedi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan ziyaretinde Karzai şoku yaşadı. Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'yi ABD'nin Bargam üssüne davet eden Obama, ret yanıtı aldı.

Obama, Ölen Amerikan askerleri için düzenlenen "Anma Günü" etkiğine Afganistan devlet Başkanı Hamid Karzai'yi davet etti.

Karzai'yi ABD'nin Kabil yakınlarındaki Bagram üssüne çağıran Obama beklemediği bir yanıt aldı. Karzai, Obama'yla ancak Kabil'deki başkanlık sarayında görüşebileceğini söyleyerek daveti geri çevirdi.

Obama'nın Afganistan ziyaretinde bir de skandal yaşandı. Obama ile birlikte askeri bilgilendirme toplantısına katılan isimlerin basına verildiği listede, yanlışlıkla CIA’in Afganistan sorumlusu deşifre edildi.

Listede "İstasyon Şefi" ünvanı ile yer alan ismin yanlışlıkla yazıldığını fark eden yetkililer, ikinci bir liste göndererek ilkinin dikkate alınmamasını istedi. Ancak iş işten geçmişti. 15 kişilik birinci liste gazetecilere elektronik posta ile gönderilmişti. Ve Beyaz Saray’ın havuz raporu listesine kayıtlı 6 bin kullanıcı da İstasyon Şefi'nin kimliğini öğrenmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

ABD dünyayı nasıl dinliyor? Dünya Suriye'deki ''terörist'' İngilizler Dünya Eski İsrail Genelkurmay Başkanı'na yakalama kararı Dünya Mısır'da seçim zamanı Dünya