ABD'den Mısır'a askeri yardım

ABD Başkanı Barack Obama, 2013 yılından bu yana askıya alınan Mısır'a askeri yardımların devam edeceğini açıkladı. Obama, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'yle yaptığı telefon görüşmesinde askeri yardım için Kongre'den 1. 3 milyar dolar talep edeceğini söyledi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile telefonla görüştü. Obama Sisi'ye, 2013 yılından bu yana askıya alınan askeri yardımların yeniden başlayacağını söyledi.

Savaş uçağı, füze ve tank teslimatlarının gerçekleştirileceğini belirten Obama, ABD Kongresi'nden Mısır'a askeri yardım için 1.3 milyar dolar talep edeceğini açıkladı.

Daha önce yapılan anlaşmalar gereği, ABD'nin, Mısır'a 20 adet F-16 teslimatı gerçekleştirmesi gerekiyordu. Ancak 2013 yılının Temmuz ayında telimat askıya alınmıştı.

Obama yönetimi, bunun yanında Kahire'ye yapılan askeri yardımları da azaltmış, gerekçe olarak "protestoculara yönelik şiddeti" göstermişti.

ulusalkanal.com.tr

İran'ın nükleer programı görüşmeleri yine uzatıldı Dünya Lufthansa'dan dikkat çeken açıklama: Haberimiz vardı Dünya Almanya’da Niklas kasırgası can aldı Dünya Erdoğan'a İran'dan tepki dinmiyor Dünya