Hrant Dink cinayetinin kayıp tutanağı bulundu! Tutanakta dikkat çeken not

Hrant Dink suikastinin perde arkasını aydınlatabilecek önemli bir gelişme yaşandı. Olay yerini gören kayıp kamera görüntülerinin teslim alınma tutanağı ortaya çıktı. Silinen görüntüleri istihbarat ve terör polislerinin teslim aldığı anlaşıldı. Savcılık tutanaktaki imzadan yola çıkarak görüntüleri teslim alan polise ulaşmaya çalışıyor.

Abone ol

Gazeteci Hrant Dinksuikastinde silinen kamera görüntülerini; dönemin İstanbul Emniyeti'ndeki İstihbarat ve Terörle Mücadele şubelerinin teslim aldığı ortaya çıktı.

Dönemin İstanbul istihbarat ve terörle mücadele polislerinin teslim aldıkları ham kamera görüntülerinini bir kısmını sildiği ortaya çıktı. Bölgedeki bir banka şubesinden olay yerini gören güvenlik kamerası kayıtlarının teslim alındığı tutanak El Cezire Türk internet sitesinde yayınladı.

Tutanakta terörle mücadele şubesinden bir polis ile dönemin banka şube müdürünün imzaları var. Savcılığın kayıp görüntülere ulaşmak için tutanakta imzası bulunan polisin kimliğini belirlemeye çalıştığı öğrenildi.

19 Ocak 2007 tarihli tutanakla şimdiye kadar bilinmeyen bir görüntü daha olduğu ortaya çıktı. Tutanağa göre, polisler ATM'ye ait kamera görüntüsü ile birlikte bankadan bir kamera görüntüsü daha teslim almış. Ancak bu görüntü imha edilmiş.

Banka müdürü B. İ'nin de tutanağa "Görüntülerin bir kopyası İstihbarat Şube görevlilerine daha önceden tarafımdan verilmiştir" şeklinde not düşmesi de dikkat çekti.

Kaıyp görüntülere ulaşılması; cinayet sırasında olay yerinde olan Jandarma İstihbarat elemanlarının belirlenebilmesi ve suikastin aydınlatılabilmesi açısından belirleyeci olacak.

ulusalkanal.com.tr

Kocaeli'de adliyede kimyasal madde paniği Gündem MGK toplandı Gündem Türkiye'nin restine Moskova'dan yanıt Gündem 2016 yılı için MİT'e ayrılan bütçe yüzde 47 oranında arttı Gündem