Zam şampiyonu: Patlıcan

Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aylık enflasyon 0,97 arttı. Yıllık enflasyon 11,75 oldu. Eğitim ile giyim ve ayakkabı grubundaki düşüş yükselişi sınırladı. Gıdadaki yukarı yönlü artış ise yine sürdü. Enflasyon en çok mutfağı vurdu. Zam rekorunu ise sofraların vazgeçilmezlerinden patlıcan ve sivri biber kırdı.

Abone ol

Yıllık enflasyon yine tavan yaptı. Gıdada zam şampiyonu patlıcan. İkinci sivri biber. Yani zamlar en çok mutfağı vurdu. Tezgahın ateşi sofraya sıçradı.

Verileri Türkiye İstatistik Kurumu, paylaştı. 11 aydır çift hanede seyreden enflasyon yine aynı konumunda kaldı.

Artışın en yüksek olduğu gruplar yüzde 25,17 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 15,09 ile sağlık, yüzde 14,95 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde gerçekleşti.

Çekirdek enflasyon ve TÜFE'nin sınırlamasında ise etken, eğitim ile giyim ve ayakkabı grubundaki düşüş oldu.

Eylülde en çok fiyatı artan ilk 5 ürün gıda grubunda. Zam rekorları listesinde muz 3'üncü, dolmalık biber 4'üncü, kuru soğan da 5'inci... Yani bütçeden en çok harcama yapılan gıda grubu vatandaşı yine zora soktu.

Endeksteki 418 maddeden 62 maddenin ortalama fiyatında düşüş gerçekleşirken, 314 maddenin ortalama fiyatında artış yaşandı.

HABER: DİLEK DOĞAN - KAMERA: EMRE ALP GENÇ

ulusal.com.tr

Palamut fiyatı deniz gibi dalgalı Ekonomi YEP'teki “esnek çalışma” tehlikesi Ekonomi Güvenli turizm farkı Ekonomi Otomobil satışları eylül rekoru kırdı Ekonomi