Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı

"İç Güvenlik Paketi", Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Daha önce komisyonda kabul edilen 69 maddenin görüşüldüğü oylamada, 231 oy kullanıldı. 199 kabul, 32 red oyu çıktı

Abone ol

İç Güvenlik Tasarısının, daha önce komsiyonda kabul edilen 69 maddesi Meclis Genel Kurulu'ndan da geçti. Tasarı, Komisyon'a çekilen 63 maddenin metinden çıkarılmasıyla, 69 madde olarak yasalaştı.

Tasarının geri kalan maddeleri için Meclis Genel Kurulu'ndaki oylama gece saatlerinde yapıldı.

Tartışmalı geçen oylama öncesinde CHP adına Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi konuştu. Hamzaçebi, "bu yasa 7 Haziran'a kalmadan, önümüzdeki hafta CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne gidecek, inanıyorum ki Anayasa Mahkemesi'nden dönecektir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve HDP'li Hasip Kaplan da yasanın hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Tasarı Genel Kurul'da yapılan oylamada; 199 kabul, 32 ret oyuyla kabul edilerek yasalaştı.

Yasaya göre, polis izin almadan üst, eşya ya da araç araması yapabilecek. İzin talebi, sonradan mahkemeye sunulacak. Molotof atmak ve maske takmak da suç sayılacak.

Yasa ile; Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma İçişleri Bakanlığı'na bağlanmış oldu. Terörle mücadele nedeniyle askere sağlanan yasal güvence ise çıkarılan 63 madde arasındaydı.

CHP Cumhurbaşkanının onayının ardından iç güvenlik yasa paketinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

ulusalkanal.com.tr

Tanımadığınız kişilerden sakın "kartvizit" almayın Gündem Mevcut Liderlerin Son Seçimi Gündem Vatan Partisi'nden Yemen açıklaması Gündem Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı KPSS ile ilgili konuştu Gündem