Türkiye çapında eylem kararı

Doktor Aynur Dağdemir’in öldürülmesi, sağlık çalışanları ve kadınları harekete geçirdi. Sağlık Meslek örgütleri, 23-24 Kasım günlerinde Türkiye çapında eylemler yapma kararı aldı. Eylemlerde, sağlık çalışanlarına şiddet ve kadın cinayetleri protesto edilecek.

Abone ol

Yine bir sağlıkçı yine bir kadın.

Samsun’da görev yapan Kadın Doğum Uzmanı Doktor Aynur Dağdemir’in öldürülmesi, sağlık meslek örgütleri ve kadın örgütlerini harekete geçirdi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, 23-24 Kasım tarihlerinde Türkiye çapında yapılacak eylemlerle protesto edilecek.

Sağlık çalışanları ve kadınlar 23 Kasım Pazartesi günü yakalarında siyah kurdelelerle birlikte Doktor Aynur Dağdemir’in fotoğrafını taşıyacaklar.

24 Kasım 2015 Salı günü de kadın ve sağlık meslek örgütleri Türkiye çapında eylemler düzenleyecek.

Sabah saat 8.30’da hastanelerin, sağlık kuruluşlarının bahçelerinde toplanarak Doktor Aynur Dağdemir’in anısına saygı duruşunda bulunulacak. Öğle saatlerinde basın açıklamaları yapılacak.

Türk Tabipleri Birliği, sağlık meslek örgütleri ve kadın örgütleri, Sağlık Bakanlığı’nı bu eylem ve etkinliklere destek vermeye çağırdı.

Ortak açıklamayı okuyan Ayşen Kavas, “Bu toplumsal sorunu çözmek için adım atmayanlar sorumludur” dedi.

HABER: TANSEV KARA

Afranur'un yüzü Mehmetçik ile güldü Sağlık Antibiyotikli sütteki tehlike! Sağlık Antibiyotiklere dirençli süper bakteri geni bulundu Sağlık YÖK vakıf üniversitelerini kapatabilecek Sağlık