Ulusal Kanal'a kamudan neden reklam verilmiyor?

AKP iktidarı, devleti özel amaçları için kullanmaktadır.

Abone ol

AKP iktidarı, devleti özel amaçları için kullanmaktadır. Devlet imkânlarıyla yandaş medya yaratan AKP, yine bu medya organları aracılığıyla halkı yönetmek ve yönlendirmektedir. Kamu reklamlarıyla palazlandırılan, beslenen, halkımızın “yandaş medya” diye nitelendirdiği AKP medyası, görevini yapmakta, gerçekleri halktan gizlemektedir. Ama gerçeğin gücünü bilmiyorlar. Bir gerçek bin yalanı daima yenmiştir ve gene yenecektir. Ulusal Kanal bunun için vardır. Türkiye’nin vatanseverleri 14 yıl önce, 29 Ekim 2000 tarihinde, bir gerçek bin yalanla boğdurulamasın diye Ulusal Kanal’ı kurdu.

“REKLAMDA YANDAŞLIK SUÇU”

AKP iktidarı, her şeyiyle suça batmıştır. Bu suçlardan biri de “reklamda yandaşlık suçu”dur. Devletin parasını hakkaniyetsiz bir şekilde “yandaş”lara serpiştirmek suçtur. Bu suç elbette ki cezasız kalmayacaktır.

İktidar bir yandan kendi medyasını oluştururken, bir yandan da kendisine muhalif olan medya organlarını ve Ulusal Kanal’ı reklam vermeyerek ortadan kaldırmayı amaçlıyor. 14 yıldır kamudan hiçbir şekilde, bir defa bile, reklam almadık. Bu tutum, mafya tarikat rejiminin, ulusal devleti savunan Ulusal Kanal’ı yok etmedeki çabasını ortaya koyuyor. 14 yılın, 12 senesi AKP iktidarının etkili olduğu dönem… Kamu ve özel sektör reklamlarının engellenmesinin üstüne RTÜK tarafından verilen 1,5 milyon liraya varan cezaları da ekleyince, halkın haber alma özgürlüğünün nasıl yok edildiğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Gerçeğin sesi olmanın, gerçeği savunmanın elbette bedeli vardır. Gerçeği savununca hükümetten 1,5 milyon liraları aşan cezalar alırsın. Onlarca yönetici ve çalışanın tertiplerle hedef alınır, hapislere atılır. Gerçek için bedeller ödersin. İşte bu da bizim mutluluk kaynağımızdır.

ULUSAL KANAL’I VAR EDEN VE YAŞATAN HALKTIR

Kamu kurumlarında durum, Ulusal Kanal açısından kurulduğumuz günden bu güne hep böyleydi. Özel sektörde de bundan farksızdır. Gözdağı verilerek, özel kurumların Ulusal Kanal’a reklam vermesi hep engellendi. Amaçları Ulusal Kanal’ı yok etmek. Başaramadılar, hiçbir zaman da başaramayacaklar. Çünkü Ulusal Kanal susmaz, büyür!

Artık durum değişmeye başlamıştır. Halkımız haksızlıklarla, yolsuzluklarla, hukuksuzluklarla anılan bu iktidardan kurtulmak istemektedir. Bunun için Ulusal Kanal’ı daha da büyütmek gerektiği herkesin bilincindedir. Televizyonumuzun büyümesini artık sadece halkımız değil iş çevreleri, işadamları, sanayiciler ve orta ölçekli işletmeciler de istemektedir. Ulusal Kanal önümüzdeki dönemde onların reklam ve destekleriyle görevini daha iyi yapmaya devam edecektir.

“ALO FATİH”LER DÖNEMİ YIKILACAK

Medya bugün karanlık bir dönem yaşıyor. Yandaş medya, yaratılan ve koyulaştırılmak istenen karanlıkların sözcülüğünü yapıyor. Bir gazete Genel Yayın Yönetmeninin, bir banka müdürünü arayıp “Alo Süleyman, maaş ödeyeceğim iki milyon gönder” dediği, Başbakanın “Alo Fatih”lerle televizyondaki akan yazılara bile müdahale ettiği bu karanlık süreçten bir an önce kurtulmamız gerekiyor.

Bu “Alo Fatih”ler düzenine son vermek için daha büyük bir Ulusal Kanal’a ihtiyaç var. Bunun için seferber oluyoruz. Dostlarımızı, izleyicilerimizi Ulusal Kanal’ı daha da büyütmek için göreve çağırıyoruz.

SADECE GERÇEK İÇİN…

Görevimiz doğru, ilkeli, halktan yana habercilikten ödün vermemektir. Irak Tezkeresine karşı, Suriye’ye müdahaleye karşı ne yaptıysak; Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk vb. tertipler sürecinde, 19 Mayıslarda ve Gezi Eylemleri döneminde, kısacası kurulduğumuz günden bugüne ne yaptıysak onu yapmaya devam edeceğiz.

Haberi en hızlı şekilde ve en doğru yorumlarla Türk Milletine ulaştırmayı sürdüreceğiz. Milletimizin gözü Ulusal Kanal’da olsun. Sadece gerçek için…

Tablo: Adex 2014 ilk 6 ay

Yener Güneş

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni

Boğaz köprüsünde intihar Gündem Mahkemeden Erdoğan'a tokat gibi yanıt Gündem İsrail'den ABD'ye Erdoğan şikayeti Gündem Mısır Erdoğan'ı suçladı! Gündem