Çekirge sürüsü geliyor

“Dikkat! Çekirge sürüsü tarım alanlarını istila edebilir.” Bu uyarı Tarım ve Gıda Örgütü yaptı. Örgüt, sıcaklığın yüksek olması nedeniyle çekirgelerin kış uykusuna giremediğini açıkladı. Bunun da Kuzey Afrika ve Yemen’de tarıma büyük bir zarara uğratabileceği belirtildi. Ziraat Mühendisleri, çekirgelerin Türkiye’yi de etkileyeceği görüşünde.

Abone ol

Çöl çekirgesürügeliyor. Tarım arazileri tehlikede.

Tarım ve Gıda Örgütü, çekirge sürüsü konusunda ülkeleri uyardı.

Kuzeybatı Afrika ile Yemen arasında kalan alanda mevsim normallerinin üstünde sıcaklık yaşandığı belirtildi. Hava koşulları nedeniyle kış uykusuna yatamayan çekirgelerin sürü halde tarım alanlarına zarar verebileceği vurgulandı.

Türkiye de çöl çekirge sürüsü tehlikesiyle karşı karşıya.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, FAO’nun raporunu Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Tehlikenin boyutunu anlattı.

Güngör, çekirgelerin aç kalmayacağını belirtti.

Peki, tehlikeye karşı tarım ilaçları yeterli mi?

Çöl çekirgeleri, günde kendi ağırlığı kadar besin tüketiyor ve doymak bilmiyorlar. Sürülerdeki çekirge sayısı ise 35 bin ila 100 milyar arasında değişebiliyor .

HABER: CEM BAYAN KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusalkanal.com.tr

Okmeydanı'nda terör eylemi Yurt İstanbul'da narkotik operasyonu Yurt İstanbul'da yoğun sis Yurt O ilçe artık 'insansız bölge'! Kimse tek başına hareket ettirilmiyor Yurt