Hakkari karanlıkta kaldı!

Vangölü Elektrik Dağıtım Şirketi'ne bağlı arıza ekipleri, haklarının alamadıkları gerekçesiyle bir günlük iş bırakma eylemi yapınca Hakkari karanlığa büründü. Şanlıurfa'da ise 8 saati bulan elektrik kesintileri yurttaşların tepkisine neden oldu.

Abone ol

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar, yaşanan elektrik kesintilerini protesto etti.

Esnaf ve yurttaşları sokağa çıkaran eylemin nedeni ise VEDAŞ Yüksekova İşletme Şefliği'ne bağlı arıza ekibinin bir günlük iş bırakmasıydı. İşletme şefliğinde çalışanlar, bağlı bulundukları şirketin haklarını vermediği gerekçesiyle iş başı yapmadı. Mağduriyetin faturasını Hakkari halkı ödedi.

Karanlıkta kalan vatandaşlar VEDAŞ Yüksekova Şube Şefliği önünde toplandı. İlçe kaymakamı ile görüşmek isteyen yurttaşların talebi reddedildi. Eylemciler kısa süre sonra dağıldı.

Elektrik çilesinin yaşandığı bir diğer il ise Şanlıurfa oldu. DEDAŞ'ın 8 saat elektrik vermediği Suruç ilçesinde mahalle muhtarları ve çiftçiler, eylem yaptı.

Ziraat Odası Suruç İlçe Başkanı Ayhan Kılıç, vatandaşlar adına açıklama yaptı. DEDAŞ'ın hukuksuz uygulamalarla suç işlediğini söyleyen Kılıç, şirketin çiftçiyi mağdru ettiğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Akom'dan uyarı: 14.00-18.00 saatleri arasına dikkat! Yurt 10 hektar kül oldu Yurt Ege'de korkutan deprem Yurt ''Apartmanın önüne bırakıp olay yerinden kaçtılar'' Yurt