Bu partinin kuruluşuna izin verilmeyecek!

Kürdistan Özgürlük Partisi’nin kuruluşu için İçişleri Bakanlığı’na başvuru yapıldı. Kısa adı PAK olan parti hakkında hükümet kanadından ilk açıklama AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den geldi. Şahin, partinin siyasi partiler yasasına aykırı olduğunu, kuruluşuna izin verilmeyeceğini söyledi.

Abone ol

Bir süredir kurulacağı söylenen Kürdistan Özgürlük Partisi’nin kuruluşu için İçişleri Bakanlığı’na resmi başvuru yapıldı..

Ayrılıkçı kürt partisi olarak bilinen partinin Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve beraberindeki heyet İçişlerine Bakanlığı'na kuruluş dilekçesini verdi.

Özçelik, Bakanlık tarafından evrakların alındığına dair belge beklediklerini söyledi.

Kürtlerin 90 yıldır asimile edildiğini savunan Özçelik, tek dil, tek bayrak, tek millet anlayışına karşı olduklarını belirtti.

Kısa adı PAK olan parti ile ilgili hükümet kanadından ilk açıklama AKP Genel Başkan Yardımcısı MEhmet Ali Şahin'den geldi.

Katıldığı televizyon programında konuşan Şahin, Kürdistan Özgürlük Partisi'nin kurulmasına izin verilmeyeceğini kaydetti.

Şahin, bir partinin genel merkezinin Ankara'dan başka bir İl'de olamayacağını belirtti.

Girişimin Siyasi partiler yasasına aykırı olduğunu söyleyen Şahin, "parti kurulsa bile Anayasa MAhkemesi'ne götürülür" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Kurtulmuş'tan Yeni Türkiye vurgusu! Gündem AKP, CHP, MHP oy kaybediyor Gündem Mehmet Ali Şahin'den açılım haftasında dikkat çeken açıklamalar Gündem “Türkiye'de bölenler değil birleştirenler iktidar olacak“ Gündem