MEB'den yerli otomobil adımı

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin Otomobili için kolları sıvadı. Motorlu araçlar teknolojisi alanında "elektrikli araçlar dalı" açılacak. Böylece ihtiyaç duyulacak teknik eleman yetiştirilecek.

Abone ol

Türkiye'nin otomobili için işgücü desteğini Milli Eğitim Bakanlığı verecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk motorlu araçlar teknolojisi alanında elektrikli araçlar dalı açılacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Selçuk, Türkiye'nin Otomobili'nin üretiminde ihtiyaç duyulacak teknik elemanın yetiştirileceğini söyledi.

"Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm toplumumuzun heyecanını biz de paylaşıyoruz." diyen Selçuk, çalışmaların başladığını duyurdu.

"Elektrikli araçlar dalı", Bursa'daki Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılacak.

Kısa sürede müfredatı oluşturulacak alan programı doğrultusunda öğretmen eğitimleri gerçekleştirilecek. Bu alana, gelecek eğitim öğretim yılında LGS kapsamında sınavla öğrenci alınacak.

ulusal.com.tr

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklandı Sağlık Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar artık hastaneye gidemeyecek mi? Prim borcu nereden öğrenilir? Sağlık MEB öğrenci ve veliler için 'Eğitim Takvimi' hazırladı... Takvim içerisinde neler var? Takvime nasıl ulaşılır? Sağlık Sağlık Bakanı Koca: "2020'de yeni şehir hastaneleri açılacak" Sağlık