Vatan Partisi Öncü Gençlik İzmir İl Başkanı'na usulsüz dinlemelerden tazminat ödenecek

Yasa dışı telefon dinlemelerine karşı önemli bir karar daha çıktı. Yasa dışı dinlenen Öncü Gençlik İzmir İl Başkanı Birkan Burkan bin 500 lira tazminat kazandı. Burkan'a hazine tarafından ödenecek tazminat miktarı, yasa dışı dinleme kararlarına imza atan hakim Serdar Ergül'den tahsil edilecek.

Abone ol

Vatan Partisi Öncü Gençlik İzmir İl Başkanı Birkan Burkan, telekulak davasını kazandı. Mahkeme yasa dışı dinlenen Burkan'a bin 500 lira tazminat ödenmesine karar verdi.

F tipi polisler Burkan'ın telefonlarını dinlemekle kalmadı. E-posta yazışmalarını da inceledi. Bu da yetmedi, Burkan'ın peşine düşerek adım adım izledi. Emniyet ve yargıdaki F tipi tasfiyelerin ardından ortaya çıkan yasa dışı takip, mahkeme kararıyla mahkum edildi.

İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla Öncü Gençlik İl Başkanı Burkan bin 500 lira tazminat kazandı.

Uzun süreli takibe karşı verilen tazminat miktarını düşük bulan avukat Özgür Senger, kararı temyiz edeceklerini açıkladı.

Daha önce de çok sayıda Vatan Partisi ve TGB yöneticisi yasa dışı dinleme ve teknik takipler nedeniyle tazminat kazanmıştı.

Tazminat miktarı önce hazine tarafından ödenecek. Ardından yasa dışı kararlara imza atan hakim Serdar Ergül'e rücu edilecek.

İzmir'de görülen Askeri Casusluk kumpası davasındaki rolüyle tanınan hakim Serdar Ergül'ün çok sayıda yasa dışı dinleme kararına imza attığı ortaya çıkmıştı. Ergül bu kararları nedeniyle açığa alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

HABER: BELMA YÜCEL

KAMERA: AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr

Kahramanlara veda Gündem Kadıköy'de sanat yıkıldı Gündem Casusluk davasından tutuklanan Prof. Uzbay, Eczacılık Akademisi Başkanlığı'na getirildi Gündem Urla Villaları neden yıkılmıyor? Gündem