Cezaevinde çocuk mahkumlara dayak iddiası

Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, 11 çocuk mahkumun 21 gardiyan tarafından dövüldüğü iddiasına, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yanıt verdi. Bozdağ 11 çocuğun 21 gardiyanı darp ettiğini ileri sürdü. Gardiyanların biber cop ve biber gazıyla değil, yangın tüpü ve hortumuyla müdahale ettiğini söyledi.

Abone ol

Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 1 Ocak 2014'te yaşanan olayı, CHP'li Sezgin Tanrıkulu soru önergesi vererek Adalet Bakanlığına sordu. Bakan Bekir Bozdağ'ın verdiği yanıt, cezaevlerinde yaşanan korkutucu olayları gözler önüne serdi.

İddia 21 gardiyanın 11 çocuk mahkumu dövmesi, müdahale sırasında ise biber gazı ve basınçlı su kullanmasıydı. İddiaları reddeden Bekir Bozdağ'a göre 11 çocuk 21 gardiyanı darp etti. Bozdağ, gardiyanların jop ve biber gazıyla değil, yangın tüpü ve hortumla çocuk mahkumlara müdahale ettiğini belirtti. Sonrasında çocuk mahkumlara plastik kelepçe takıldığını söyledi.

Gardiyanların müdahale sırasında yangın tüpü ve hortum kullanmasına gerekçe olarak, yangın çıkmasını engellemek gösterildi.

ulusalkanal.com.tr

Bir tertip daha çöktü! Gündem Başbağlar, unutturulmaya çalışılıyor! Gündem Bahçeli'den Erdoğan'a istifa et çağrısı Gündem AYM logosunda önemli değişiklik Gündem