Donanma'daki 5 No’lu Hard Disk soruşturmasında 2 şüpheli astsubay mercek altına alındı

"Sahte dijital veriler donanmanın kalbine nasıl yerleştirildi?" Bu sorunun yanıtını arayan askeri savcılık, o dönem Donanma Komutanlığı'nda görev yapan 2 şüpheli astsubayın olağandışı para hareketlerini tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren savcılık, şüpheli astsubayların isimsiz ihbar mektuplarıyla ilişkili olup olmadığını da araştırmaya başladı.

Abone ol

Türk Ordusu'na kumpas soruşturmasında gözler 2 şüpheli astsubay üzerinde yoğunlaştı. "Sahte dijital veriler Donanma Komutanlığı'na nasıl yerleştirildi?" sorusunun peşine düşen askeri savcı, 2 astsubayın olağan dışı para hareketlerini tespit etti.

Askeri savcı, Donanma Komutanlığı'nda o dönem bölgede görev yapan 2 astsubayın hesap hareketlerini incelemey aldı.

Aramanın yapıldığı 6 Aralık 2010 tarihinde Donanma'da görev yapan şüpheli bir astsubayın hesabına 400 bin lira yatırıldığı ortaya çıktı. Bir diğer şüpheli astsubayın ise ev aldığı belirlendi.

Askeri savcılık; şüphelilerin maaşları ile orantısız para hareketlerini mercek altına aldı. Paranın kaynağının bulunması için soruşturma derinleştirildi. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre bu gelişme üzerine soruşturma için gizlilik kararı alındı.

Savcılığın, o dönem polise gönderilen isimsiz ihbar mektubunu şüpheli astsubayların yazıp yazmadığını da araştırdığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

TBMM'nin yeni başkanı belli oldu Gündem TSK'dan PKK hedeflerine hava harekatı Gündem Bingöllü canlı bombalar 'Sakallılar' grubundan Gündem Devlet Bahçeli: Paris'e ağlaşanlar Türkmen kıyımına susuyor Gündem