ABD, Suriye'de üs kuruyor iddiası

Amerika, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin kontrolünde bulunan Haseke'de Hava üssü kuruyor. Lübnan El Ahbar gazetesi üs ile ilgili ayrıntılı bir haber yayımladı. ABD ordusu, atıl durumdaki Ebu Hacar Havaalanını yeniden inşa etmek ve teçhizatla donatmak için çalışmalar yürütüyor.

Abone ol

ABD, Suriye’de hava üssü kuruyor.

İddianın kaynağı, Lübnan’da yayınlanan El Ahbar gazetesi. Haberde, ABD’nin askeri üs için seçtiği yer, atıl durumdaki Ebu Hacar Havaalanı...

Hava operasyonlarında kullanılmak üzere yeniden inşa edilen havalimanı, Suriye’nin kuzeyindeki Haseke’de bulunuyor. Haseke'nin bir diğer dikkat çeken özelliği ise ABD'nin sürekli silah yardımı yaptığı, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin kontrolünde olması.

Gazetenin haberine göre ABD Hava Kuvvetlerinden bir grup uzman, havaalanını yeniden inşa etmek ve teçhizatla donatmak için çalışmalar yürütüyor. ABD’nin inşa çalışmalarına PYD'ninde de destek verdiği belirtiliyor.

1 ay önce ABD’ye ait 2 savaş helikopterinin PKK'nın sözde kanton ilan ettiği bölgeye indiği ve 8 ABD’li askeri uzmanın havaalanına gittiği belirtilmişti.

Şam yönetimi ise Amerika'nın Suriye'de hava üssü kurmasına karşı çıkıyor.

Bu arada ABD uçaklarının Irak'ın Felluce kentinde düzenlediği hava saldırısında, yanlışlıkla Irak Zırhlı birliğini vurdu. Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hekim el-Zamili, ilk belirlemelere göre Irak ordusunun 55'inci tugayına bağlı 30 askerin öldüğünü, 20'sinin ise yaralandığını açıkladı.

Konuyla ilgili ABD'den henüz bir açıklama gelmedi. ABD uçakları 6 ay önce Felluce'de Irak ordusuna ait bir karagahı yine yanlışlıkla bombalamıştı.

ulusalkanal.com.tr

'Almanya ile Suriye ortak bir istihbarat ofisi açacak' Dünya Rusya Moskva kruvazörünü basına tanıttı Dünya Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor Dünya İbadi’den İslam ittifakı’na tepki: Buradaki temel yanlış... Dünya