Avrupa Kovid-19 alarmı

Koronavirüs salgınının Avrupa'daki etkisi ağırlaşıyor. Fransa'da virüs bulaşanların sayısı 1 milyonu aştı. Ülkede 24 saat içinde 52 bin yeni vaka tespit edilmesi ile de Avrupada'ki en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı. İspanya'da ulusal çapta olağanüstü hal ilan edildi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kovid-19'un çağımızın en büyük krizi olduğunu söyledi.

Abone ol

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 43 milyonu geçti.

Avrupa'daki hızlı artışta başı çeken ülkelerin arasında Fransa var. Virüs bulaşan kişi sayısı 1 milyonu geçti.

Ülkede 24 saat içinde 52 bin 10 kişide daha koronavirüs tespit edilmesi ile yeni bir rekor kırıldı. Bu sayı salgının başından bu yana bir günde tespit edilen Avrupa'daki en yüksek günlük vaka sayısı.

Fransa'da salgınla mücadele kapsamında 38 yeni bölgede gece sokağa çıkma yasağı da 6 haftalığına yürürlüğe girdi.

İspanya'da da ikinci kez koronavirüse karşı ulusal olağanüstü hal ilan edildi. Başbakan Pedro Sanchez, OHAL'i yaklaşık 6 ay uygulamayı planladıklarını söyledi.

İkinci OHAL ile ülke genelinde saat 23.00 ila 06.00 arasında sokağa çıkma yasağı getirildi. Ayrıca aile veya arkadaş arasında en fazla 6 kişiye toplanma izni verilmesinin ülke genelinde uygulanacağı bildirildi.

Hollanda'da "kısmi karantina" uygulanmasına rağmen salgında en yüksek vaka sayısı kayda geçti. Son 24 saatte 10 bin 203 vaka tespit edildi. Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısının da 7 bin 46'ya ulaştı.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, sosyal medya üzerinden Kovid-19 testinin pozitif çıktığını bildirdi. "Şu anda sadece genel bir halsizlik hissediyorum, ancak doktorlar ev ortamında tedavi önerdi" diyerek, evinde karantinada kalacağını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, sanal ortamda gerçeklşeştirilen Dünya Sağlık Zirvesi'nde konuştu. Kovid-19'un çağımızın en büyük krizi olduğunu söyledi.

Burun anatomisindeki farklılıklar Kovid-19 sonrası "kalıcı koku kaybı" riskini artırıyor Sağlık Türkiye'de son 24 saatte 2 bin 165 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 74 kişi hayatını kaybetti Sağlık DSÖ: Kovid-19 aşı denemelerinin sonuçları kasım sonunda alınabilir Sağlık İstiklal Caddesi'nde Kovid-19 denetimleri Sağlık