Vakalar artmaya başladı, KOVİD-19 denetimleri sıkılaştırıldı

Kovid-19 salgınında son rakamlar da yine artış görüldü. 8 Ağustos’taki verilere göre, bin 172 yeni vaka tespit edildi, 16 vatandaş da hayatını kaybetti. Bazı noktalarda denetimlerse devam etti.

Abone ol

Türkiye’nin Kovid-19 ile mücadelesi sürüyor. 8 Ağustos’taki son verilere göre vakalarda yine artış yaşandı.

Bin 172 yeni vaka tespit edildi. 16 vatandaş hayatını kaybetti. 63 bin 842 test yapılırken bin 82 kişinin de iyileştiği belirtildi.

Vakaların artışa geçtiği bu günlerde İstanbul Balat Sahili’nden tekneyle Boğaza açılan bir grup sosyal mesafe ve maske kuralını hiçe saydı. Teknede bulunanlara maske takmaması nedeniyle 900 TL para cezası kesildi.

Salgın nedeniyle büyükşehirler başta olmak üzere düğün, nişan yapılan mekanlar ile sahillerde denetimler yapıldı.

İstanbul’da kolluk kuvvetleri düğün salonlarında maske ve mesafe kuralını kontrol etti.

Başkentte de düğün, nişan, kına gecesi ve sünnet düğünü yapılan mekanlar gözetim altındaydı. Salonlarda alınması gereken tedbirler yerinde incelendi.

Salon girişlerinde ateş ölçümü ve masalarda el dezenfektanı bulundurma tedbirleri kontrol edildi.

Öte yandan Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun koronavirüse yakalandığını açıkladı. Türkoğlu, “Virüsün ağır semptomları söz konusu değildir. 14 gün karantinada kalmam öngörülmüştür” diyerek maske, mesafe ve hijyen uyarısı yaptı.

Ege Denizi'nde deniz eğitimleri icra edildi Gündem Bulgaristan'daki orman yangını Türkiye sınırına yaklaştı Gündem Bakan Akar'dan şehit Süleyman Ural için başsağlığı mesajı Gündem Diyarbakır'da ''Kürtçe mevlidin kesildiği'' iddiasına yalanlama Gündem