Almanya'da operasyon

Geçen hafta 2 Türk'ün gözaltına alındığı operasyonun ardından, Almanya'da yeni bir terör operasyonu gerçekleşti. Berlin Emniyeti ve Başsavcılığı'nın ortak yürüttüğü operasyonda, çeşitli kentlerde 13 eve baskın düzenlendi.

Abone ol

Almanya'da, kapsamlı bir terör operasyonu başlatıldı.

Geçen hafta 2 Türk'ün gözaltına alındığı operasyonun ardından, Berlin Emniyeti ile berlin Başsavcılığı ortak bir operasyona imza attı. Operasyon kapsamında çeşitli kentlerde 13 eve baskın düzenlendi.

Operasyon, geçen hafta gözaltına alınan 2 kişinin bağlı olduğu gruba yönelik olarak gerçekleştirildi. Polisin delil niteliği taşıyan bilgi ve belge aradığı ifade edildi. 2 Türk'ün bağlı olduğu grubun Suriye'ye para ve kipman gönderdiği belirtiliyor.

Berlin Başsavcılığı grubun Almanya’da saldırı planlamadıklarını açıkladı. Başsavcı, "Bu kişilere özellikle Suriye’de büyük bir şiddet eylemine hazırlandıklarına dair suçlar yöneltiliyor. Yani çok net bir şekilde ifade etmeliyiz ki söz konusu olan Almanya’da planlanan saldırılar değil" diye konuştu.

Bu arada Belçika’da düzenlenen terör operasyonuyla ilgili Yunanistan’ın başkenti Atina’da tutuklanan 33 yaşındaki Cezayirli ülkesine gönderilmeyi kabul etti. Belçika’nın Verviers kentinde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör operasyonuyla ilgisi bulunduğu gerekçesiyle 4 kişi gözaltına alınmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Yolcusu fenalaşınca uçak zorunlu iniş yaptı Dünya ABD - Küba ilişkileri Dünya Fransa'dan terör önlemi Dünya Kongrede İran mesajı: Uygulanacak yeni yaptırımlar diplomasinin çökmesine neden olur" Dünya