Usta gazeteci hayatını kaybetti

Ali Haydar Yurtsever’i Kaybettik

Abone ol

Ali Haydar Yurtsever’i Kaybettik

Uzun süredir kanser tedavisi gören usta gazeteci Ali Haydar Yurtsever Viyana’da hayatını kaybetti. Bingöl'ün Darabi köyünde 1948 yılında dünyaya gelen Yurtsever gazeteciliğe 1968 yılında Hürriyet’in Viyana muhabiri olarak başladı. Daha sonra 1980 ile 1985 yılları arasında Ak Ajans, Tercüman Gazetesi ve haftalık Yankı Dergisi’nin Viyana muhabirliği görevini yürüttü.

Viyana muhabiri olarak çalışmasına rağmen Afganistan, Yugulslavya gibi savaşın yaşandığı dünyanın bir çok ülkesinde muhabirlik yaparak 1985 ile 2001 yılları arasında çalışmış olduğu Milliyet Gazetesi’ne haber yaptı. Diğer taraftan Milliyet Gazetesi’ne Doğu Avrupa ülkelerinden de haberler geçerek gazeteci olduğu sürede Viyana’ya bağlanıp kalmadı.

2001 tarihinden itibaren Anadolu Ajansı'nın (AA) Viyana Temsilciliği görevini üstlendi. Hayatını kaybedene kadar Anadolu Ajansı’nın temsilcilik görevi yanında çeşitli yerli ve yabancı televizyon kanallarına program hazırlıyordu.

Cenazesi Türkiye’ye götürülecek olan Ali Haydar Yurtsever Türkiye Gazeteciler Cemniyeti’nde düzenlenen törenden sonra İzmir’de toprağa verilecek.

Ali Haydar Yurtsever’eKörfez Savaşının en tehlikeli koşulları altında, Bağdat başta olmaküzere Irak cephesindeki durumu, takdire değerbir cesaret ve başarı ile Milliyet Gazetesi'ndeokuyuculara ileten, izlenim ve fotoğraflarıyla 1991 yılında Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü verilmişti. AliHaydar Yurtsever evli, Emre ve Kerem isimlerinde iki çocuk babasıydı.

Kadim Ülker/Viyana

ulusalkanal.com.tr

İşçi Partisi ve TGB'lileri yüzlerce yurttaş karşıladı Gündem Bu Coni'yi tanıdınız mı? Gündem Kaçak et operasyonu Unakıtan'a uzandı Gündem Amerikan askerinin başına çuval geçiren İşçi Partisi ve TGB'liler serbest bırakıldı Gündem